Защо „Pura vida“?

Малките неща в живота и умението да им се наслаждаваш – това е PURA VIDA. 

 

Всичко, в което вярваме, обобщено в един израз.

 

Чист живот – щастлив, спокоен, уютен.

PURA VIDA Е ЛЮБОВ...

puravidaislove

Любовта е умението да отвориш сърцето си за красотата на живота. Тя е в нетърпеливото размахване на кучешка опашка преди разходка, в сълзите на баща, който държи в ръце детето си за първи път. Любовта е горещо кафе с мъничко мляко и добри приятели около масата. Може да я откриеш във вълните на морето и във високите борове на Родопите. Тя е музика. Скрита тайно между два акорда звучащи от пиано, пробуждайки дори незнайни за теб емоции. Тя е трепетът от пътуване до незнайни места и колекцията от красиви гледки, складирани завинаги в спомените ти. Тя е навсякъде, но само за тези, които я забележат.

PURA VIDA Е УЮТ...

puravidaiscozyness

Понякога това е атмосферата в нечий дом, а друг път – просто човек, който го носи в душата си. Има места по света, на които с радост би се върнал отново. Има къщи, които необяснимо как, но ти носят усещане за дом. Има хора, които те карат да се чувстваш щастлив само с присъствието си. Уютът е това специално нещо, което ти носи удоволствието да бъдеш тук и сега, да се насладиш на хубава книга, ароматно кафе или прекрасна гледка и то само с хора, които те въвличат във виелица от прекрасни емоции. Уют е нетърпението да се прибереш вкъщи, с вълнение да те посрещнат любимите ти хора и да усещаш, че имаш всичко, което ти трябва.

PURA VIDA Е КРАСОТА...

puravidaisbeauty

Ако човек намира красота във всичко – той е артист. Красотата няма рамки и пропорции. Тя е величествената гледка, която се разкрива от върха на планината; спокойното безкрайно море и удивителният залез на хоризонта. Тя е в невинните детски очи, любопитно гледащи нагоре в очакване за нещо невиждано и интересно. Красотата е в постъпките на хората. Да задържиш входната врата, да нахраниш бездомно куче, да подадеш ръка от благодарност. Да направиш услуга на приятел, да слушаш колкото е нужно, когато близък човек ти споделя емоциите си. Красотата е възхищението, което някой предизвиква в теб с изкуството си. Певец, актьор, художник или просто човек, който е създал нещо прекрасно.

PURA VIDA Е СПОКОЙСТВИЕ...

puravidaiscalmness

Знам, че е клише, но животът е кратък. Наистина. Напрежението и драмата са истинска загуба на ценно време, в което можеш да се наслаждаваш на всичко, което светът предлага. Спокойствието не е само тишина. То е хармония между самия теб и заобикалящия те свят. И най-важното е, че хората го намират в различни неща – в природата, в дълъг разговор с приятел или просто вкъщи, в тишината на уединението. Спокойствието идва тогава, когато се научиш да приемаш различната гледна точка, да разбираш чуждите нужди и когато оставиш не обществените норми, а собствените ти желания и усещания да ръководят твоя живот.

КОЙ СТОИ ЗАД PURA VIDA?

simona-photo

От скоро щастлива майка на момиченце, до преди това щастлив тийм лидер в интернет компания. Нарича „кучешкото ми дете“ своята първа космата любов – Дара. Пее от малка, но вече изнася концерти само вкъщи и в колата. Сега се занимава със създаване на сайтове и се отдава на детската си любов – писането. Мечтае за къща с голям двор и 8 кучета в него. Обича да пътува, да рисува и да учи нещо ново всеки ден. Животът й коренно се променя откакто среща най-страхотния мъж на света. Създава PURA VIDA, вдъхновена от усмивките на всички хора, които обича.

pepi-photo

Бранд мениджър по професия, певица през свободното време и мечтател – постоянно. През 24-те часа, с които разполага всеки ден, се занимава с хиляди неща, та дори и остава време за приятели и един заек – Льольо. Преди това учи химия, но рязко сменя посоката към маркетинга и твърди, че това е едно от най-добрите й решения. Мечтае за свят, пълен с по-усмихнати хора, обича да пътува и да е сред приятели на по чаша вино. Любовта й към изкуството и красивите неща я доведе в PURA VIDA.

Сподели: