Да, точно така. Няма грешка в заглавието.
Жените обожаваме вкусната храна. А всички диети приключват в мига, в който видим страхотен мъж да се вихри в кухнята.

Няма какво да се лъжем – в 21 век все по-малко жени готвят. Включително и аз.

Живеем в такова време, в което няма нищо лошо да липсва разделението на “мъжка” и “женска” работа вкъщи. А и то е доказано, че мъжете са по-добри готвачи (все пак не може да се спори със статистиката!).

Дори да не е така, голяма част от жените готвят по задължение, което автоматично превръща това иначе страхотно изживяване в още едно досадно нещо, което “трябва” да направим.

Новото време обаче ни дава възможност да изживеем един доста специален момент, който е бил по-скоро мираж преди десетки години, а именно – любимият мъж да сготви нещо вкусно специално за нас.

“Готвенето е като любовта. В него трябва да се навлиза с огромно желание, или въобще да не се захваща.”
Хариет ван Хорн

Има нещо толкова невероятно и секси в това да видиш как един мъж готви за теб. Сръчността, с която прави всичко. Прецизността, с която реже с огромен нож без да се пореже нито веднъж. Липсата на хаос и самоуверенността му във всяко действие. Тази непоколебима съсредоточеност и усещане, че всичко се случва когато трябва и както трябва. Доволното му изражение, когато опитва соса на върха на дървената лъжица и установява, че е идеален.

Тогава се появява онова чувство на леко неудобство, което изпитваш, докато той стои в кухнята, а ти само наблюдаваш всеки детайл и пиеш вино. И се усмихваш. И се влюбваш още по-силно. Не казваш нищо, само гледаш как внимателно нарежда чинията. Сякаш си в луксозен ресторант и тази вечер си почетен гост. Притръпнала в очакване и благодарност, наслаждавайки се на момента, понечваш да му помогнеш, но той те спира. За да направи всичко перфектно до последния детайл.

“Ако искаш някой да се влюби в теб, трябва да му сготвиш нещо съвсем различно, нещо съвсем просто, но прочувствено. Нещо, което показва, че разбираш самата му душа.”
“Ако искаш да си легнеш с мен… сготви ми!” – Антъни Капела

Не са нужни много усилия, за да накараш жената до теб да се чувства специална. Нито много пари.

Щастието е в малките неща, които ще я карат да те гледа с онзи влюбен поглед, който поддържа пламъка и желанието живи. Една вкусна вечеря с щипка любов и стръкче страст е идеалният пример за това.

Pura vida!

 

Сподели: