Казват, че една песен е добра, ако провокира някаква емоция, ако докосва. Останем ли обаче безразлични – ще бъде забравена много бързо.

Невероятните балади за любов и дълбока тъга бързо успяват да стигнат до сърцата на хората, особено ако в момента са в подобна ситуация. Но смятам, че доста по-трудно се прави песен, която всеки път да ни кара да се усмихваме, танцуваме или запеем без значение колко пъти сме я слушали.

Това са 10-те песни, които винаги ми оправят настроението. Може би ще оправят и твоето 🙂

Да започваме:

Bob Marley – Everything’s gonna be alright

Какво по-добро от позитивно послание вплетено в лежерна мелодия и гласът на Боб Марли. Кралят на регето и една от най-любимите ми негови песни.

Snoop Dogg ft. Pharrell – Beautiful

Да се върнем обратно в 2002г., където двамата изпълнители се поклащат в такт на едно от най-добрите парчета от началото на 21 век, номинирано за най-добра рап песен на наградите „Грами“.

Bruno Mars – Lazy song 

Няма как да минем без „мързеливата“ песен на Бруно Марс. Кара ме да оценявам все по-редките моменти, в които мога да се насладя на нищоправенето. А и всеки има нужда от малко мързел понякога 🙂

Bobby McFerrin – Don’t worry, be happy

Класика! Вече 30 години тази песен си остава начело в класациите за позитивизъм. Грами за най-добра песен през 1988г. и задължително попълнение в моя списък.

Pharrell – Happy

„Щастливия“ сингъл на Pharrell е не само носител на Грами, но и номиниран за най-оригинална песен на Оскарите през 2014. Запомнящ се ритъм и припев са две от най-важните съставки за един хит.

Iggy Azalea ft. Jennifer Hudson – Trouble

Не особено типичен избор за такъв списък, но на мен винаги ми действа изключително зареждащо.

Kirk Franklin – I smile

За всички, които не виждат нищо хубаво в днешния ден, в живота си, в бъдещето. Усмихнете се! 🙂

Kelis – Trick me

Модерното реге звучене и този ритъм, който не ми излиза от главата дори след края на песента…

Martin Solveig – Rocking music 

„Rocking music“ не е най-популярния денс хит, нито е носител на хиляди награди, но вече 14 години ми оправя настроението. В такъв случай – не може без нея!

Robin Thicke ft. Pharrell and T.I. – Blurred Lines 

За финал:

Една песен, която определено разбуни духовете, стигна до съд за авторски права, беше забранена от някоя и друга организация, после премахната от YouTube, заради скандал с клипа… И въпреки всичко, „Blurred lines“ достигна рекордни продажби, беше на върха на класациите за 2013 година и определено ме кара да танцувам. 🙂

 

Ако искаш да ги слушаш в плейлист – заповядай! 🙂

И в този ред на мисли…

Коя песен оправя твоето настроение?

Pura vida! 

Сподели: